"Wil je groeien, dan zijn veranderingen in het bedrijfsproces noodzakelijk."

Maurice de Jonge, Business Analyst IT

Sinds ik bij Nederlandse Loterij werk, weet ik pas echt wat doorgroeimogelijkheden binnen een organisatie kunnen zijn. Voor mij staat ontwikkeling hoog boven aan de agenda. Als ik merk dat er bepaalde gewoontes op de loer liggen, kijk ik om mij heen of ik nieuwe mogelijkheden zie. Zo komt het dat ik onlangs ben overgestapt van Sales naar IT.

Een divers werkveld

De functie van Business Analist heeft alles te maken met verandering. Binnen een organisatie zijn er altijd elementen die beter kunnen. Dat klinkt voor sommigen misschien wat negatief, ik ervaar het juist positief. Volgens mij zijn optimalisatiemogelijkheden kansen die je met beide handen moet aanpakken. Hoe wil je anders als bedrijf kunnen blijven concurreren in de markt? Wil je groeien, dan zijn veranderingen in het bedrijfsproces noodzakelijk.

Relatief gezien zijn wij een vrij jong bedrijf, in een markt die zich sterk ontwikkelt. Dat zorgt ervoor dat ik te maken heb met een divers werkveld. De nieuwe wetgeving rondom online kansspelen raakt natuurlijk onze dienstverlening maar ook onze processen en ICT structuren. Dat maakte de overstap van Sales naar IT dan ook zeer aantrekkelijk.

We weten welke veranderingen er aankomen en kunnen de gevolgen daarvan redelijk inschatten. Helemaal voorspellen en dichttimmeren kunnen wij het natuurlijk niet. Dat ik niet in een gespreid bed terecht ben gekomen, is voor mij heel gunstig. Nu moet ik mijzelf wel uitdagen en het beste uit mijzelf proberen te halen. De weg voor mij ligt open, het is nu aan mij om te kiezen welke route ik neem. Ik kan mij geen fijnere werkomgeving bedenken.

Bewustwording door kleine details

De impact op sport en maatschappij is voor mij niet altijd direct zichtbaar. Ik geef eerlijk toe, een topsporter gaat niet harder lopen door de change die ik heb uitschreven. Toch leeft de bijdrage aan bijvoorbeeld het NOC NSF binnen ons kantoor. Overal waar je kijkt, zie je sportelementen terugkomen. Deze bewustwording ervaar ik wel als prettig. Je bent bewust van waar je het eigenlijk voor doet. Dat een organisatie zo'n heldere ambitie en missie heeft, vind ik bijzonder sterk.

Wil jij, net als Maurice, een bijdrage leveren aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland? Kom bij ons werken. Samen maken wij Nederlandse Loterij.