"Nederlandse Loterij in één woord? Kansrijk"

Dinomar Daal, Product Owner

Of ik competitief ben? Jazeker, winnen is enorm belangrijk voor mij. Binnen mijn cultuur (Curaçao) kennen wij het fenomeen 'vriendschappelijke wedstrijden' niet. Wij gaan altijd voor het beste resultaat. Mijn moeder zei altijd: "Doe je best, dan komt de rest vanzelf'. Die uitspraak hoor ik mijzelf nog steeds herhalen.

De drang om te winnen kan ik perfect kwijt in mijn dagelijks werk. De praktijk laat zien dat Online een vakgebied is dat niet overal de eer krijgt die het verdient. Het is een beetje het ondergeschoven kind van de organisatie. Totdat ik je ogen open!

Ik voel de behoefte om het verhaal van Online over de bühne te brengen. Om de mooie dingen te delen en zo anderen mee te krijgen. Als helder is waarom Online doet wat ze doet, kunnen we er mooie resultaten mee boeken. Ik probeer iedereen binnen de organisatie zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de dingen die er spelen. Open communicatie, dat maakt Nederlandse Loterij kansrijk.

Mobile first

Als Product Owner heb ik drie merken onder mijn hoede: Staatsloterij, Krasloten en Miljoenenspel. Deze merken gaan een grote optimalisatieronde in waarbij er met name bij Staatsloterij een hoop gaat veranderen. De website wordt anders, de huisstijl verandert maar de grootste verandering zit in 'mobile first'. Een uitgangspunt dat wij nog niet doorgevoerd hadden, maar gelukkig hebben we de afgelopen periode flinke stappen kunnen maken.

Winnen als een team

Staatsloterij is het grootste merk binnen onze organisatie. Dat maakt dat iedereen meekijkt met deze veranderingen. Voor sommige klinkt dit misschien als vervelend, ik ervaar het juist als een kans. Iedereen kijkt namelijk vanuit een ander perspectief. Soms vanuit persoonlijke voorkeuren of vanuit expertise. Daar kan ik van leren en doorvoeren bij de volgende optimalisatieronde.

Ik hoef niet alles zelf te doen. Als mensen beter in bepaalde dingen zijn dan ik, dan draag ik het graag aan de ander over. Mensen in hun kracht laten werken, ook dat is voor mij winnen. Wil je iets bereiken, dan heb je altijd andere mensen nodig. Dat is volgens mij de ultieme vorm van samenwerken.

Wil jij, net als Dinomar, een bijdrage leveren aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland? Kom bij ons werken. Samen maken wij Nederlandse Loterij.