"De grap of ik het winnende lotnummer al weet, komt dan ook regelmatig voorbij."

Daan Rotteveel, Business Controller

Iedereen kent de Staatsloterij, Lotto en TOTO. De grap of ik het winnende lotnummer al weet, komt dan ook regelmatig voorbij. Beïnvloedt de sterke merknaam de beslissing om bij Nederlandse Loterij te werken? Het helpt wellicht wel, maar de grens tussen de merken vervaagd al vrij snel zodra je hier binnenstapt. Wij zijn één waardevol merk.

Kleine merken zijn net zo uitdagend als de grote merken

Mijn portfolio bevat Krasloten en Lucky Day. Twee relatief kleine merken binnen Nederlandse Loterij, maar daarom niet minder interessant. Het zal je niet verbazen dat de budgetten voor deze merken klein zijn in vergelijking met Lotto en Staatsloterij. Het verschaffen van de juiste informatie en het challengen van stakeholders is van cruciaal belang om de business optimaal van dienst te kunnen zijn. Op deze wijze zorgen wij ervoor dat elke euro die wij besteden op de juiste manier rendeert.

Ieder teamlid heeft zijn of haar eigen focusgebied. De combinatie aan kennis en expertise maakt ons een sterk team. Onze deadlines hebben effect op de andere afdelingen. Als wij een deadline niet halen, dan wordt het tijdspad van andere stakeholders krapper. Hierdoor kan uiteindelijk onze gehele interne keten vastlopen. Een goede samenwerking is dus van cruciaal belang.

Tegelijkertijd helpt die goede samenwerking ook om verder te groeien als werknemer. Binnen Nederlandse Loterij krijg je veel vrijheid om je werk te doen. Natuurlijk zijn er processen en protocollen, maar je kunt daar wel je eigen twist aan toevoegen. Door te leren van anderen kom je telkens op een ander kennisniveau en ga je vooruit in je functie.

De impact van Nederlandse Loterij op de maatschappij begint dus eigenlijk al binnen deze vier muren. Ik groei en daardoor kan ik iemand anders helpen met zijn of haar groei. En ook diegene kan dat stokje dan weer doorgeven. Dat is het mooie aan teamwork toch?

Sporten met collega's schept een band

Het werken met deadlines is een absolute must voor mij. Het helpt je relevant te zijn voor je collega's en het schept duidelijke kaders. Voor mij is dat een prettige werkomgeving, ik wil graag die stip aan de horizon. Hetzelfde geldt met sporten. Ik merk dat ik er mentaal veel baat bij heb om regelmatig te bewegen, alleen wil ik ook op dit gebied ergens naar toe werken. En dan is het handig om bij Nederlandse Loterij te werken. Je krijgt voldoende mogelijkheden om namens de organisatie aan verschillende sportevenementen mee doen. Ik heb mij nu inschreven voor de CPCLoop in Den Haag en kijk ernaar uit om deze loop samen met nog elf andere collega's te doen.

Wil jij, net als Daan, een bijdrage leveren aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland? Kom bij ons werken. Samen maken wij Nederlandse Loterij.